Uvojeni Izveštaji iz delokruga rada Okružnog štaba za vanredne situacije · Max Info

Uvojeni Izveštaji iz delokruga rada Okružnog štaba za vanredne situacije

Na trećoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog okruga, razmotren je i usvojen Izveštaj o sprovedenim preventivnim merama zaštite strnih useva od požara i spaljivanja biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru na području upravnog okruga.

Na toj sednici, kojom je predsedavao komandant Štaba Milivoj Linjački, takođe je razmotrena i usvojena Analiza raspoloživih kapaciteta u stacionarnim zdravstvenim ustanovama za potrebe vanrednih situacija, kao i Analiza mogućnosti sprovođenja asanacije terena u vanrednim situacijama na području Severnobanatskog upravnog okruga.

Članovi Okružnog štaba za vanredne situacije Severnobanatskog upravnog okruga, razmotrili su i usvajili i Informaciju o stanju popunjenosti kadrovima i tehničkoj opremljenosti Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi, sa posebnim osvrtom na vatrogasno-spasilačke jedinice;

Na istoj sednici razmotren je, isto tako, i usvojen Izveštaj o saradnji Okružnog i opštinskih štabova za vanredne situacije sa medijima.

Kako je saopšteno posle sednice, bilo je reči i o prigodnom obeležavanju 13. oktobra, Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, a usvojen je i predlog Godišnjeg plana rada za 2023. godinu.

 

 

 

ččč

Podelite vest sa prijateljima