Vozilo za potrebe Centra za socijalni rad · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 2°C

Vozilo za potrebe Centra za socijalni rad

Predsednica opštine Čoka, Stana Đember potpisala je u Beogradu sa predstavnikom Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu ugovor o davanju na korišćenje motornog vozila za potrebe Centra za socijalni rad za opštinu Čoka. 

coka

Opština Čoka je dobila automobil koji će koristiti Centar za socijalni rad, kako je i obećao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, prilikom ranije posete toj opštini, a nakon odluke Vlade Republike Srbije.

Ugovor o davanju na korišćenje vozila potpisali su v.d. direktora Zavoda za socijalnu zaštitu Marko Todosić i predsednica opštine Čoka Stana Đember, u prisustvu ministra Zorana Đorđevića i pomoćnika ministra Biljane Barošević.

Ministar Đorđević rekao je da Ministarstvo ima praksu koja će se nastaviti i u narednom periodu, a to je da u okviru svojih nadležnosti, pomaže lokalnim samoupravama, gde je to potrebno.

„Republički zavod za socijalnu zaštitu je svoje vozilo ustupio na korišćenje opštini Čoka i to je zaista pravi primer pomoći i dobre saradnje. Verujem da će ovaj automobil olakšati svakodnevne radne obaveze“, rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom sa opštinom Čoka sproveo niz projekata, i zahvaljujući njima su sve ustanove od javnog značaja postale dostupne za osobe sa invaliditetom. Kako kaže, cilj Ministarstva jeste da sva mesta u Srbiji budu bez barijera, kako bi bila dostupna svim osobama sa invaliditetom.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember zahvalila je ministru Đorđeviću na pomoći, kao i Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu.

„U našoj opštini ima najviše staračkih domaćinstava i veliki broj osoba sa posebnim potrebama. Socijalnoj zaštiti zaista posećujemo veliku pažnju i nadam se da je ovaj dan biti početak naše još bolje saradnje“, istakla je Đember.

ee

Podelite vest sa prijateljima