Započete investicije ćemo završiti, ali započeti i nove · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 32°C

Započete investicije ćemo završiti, ali započeti i nove

Lista "Aleksandar Vučić – za našu decu" osvojila je u opštini Čoka na proteklim izborima 2.716 glasova, odnosno 51,28 odsto, saopštila je Opštinska izborna komisija, proglašavajući u ponedeljak, 22. juna, konačne rezultate glasanja na ovom području. Na drugom mestu je Lista „Ištvan Pastor – Savez Vojvođanskih Mađara“ (SVM) koja je osvojila 1.903 glasa, što predstavlja 35, 93 odsto, dok je treća Lista „Ivica Dačić – SPS“ dobila 402 glasa ili 7, 59 osto glasova biračkog tela.

Sns

U birački spisak bilo je, inače, upisano 9.131 birač,  a glasalo je ukupno njih 5.295 ili 58 odsto.

– Nikakvih primedbi i pritužbi što se izbornog procesa tiče nije bilo, pa je opštinska izborna komisija proglasila konačne rezultate – potvrdio je predsednik OIK Isidor Lazić.

Na osnovu izbornih rezultata i Zakona o lokalnim izborima, OIK je utvrdila da Listi "Aleksandar Vučić – za našu decu" pripada 14 odborničkih mesta, SVM – devet, a SPS-u  dva.

Naglašeno je da je opština Čoka poznata po visokoj izlaznosti i da je veća i od pokrajinske i republičke, te da je najveća izlaznost ovog puta zabeležena u MZ Ostojićevo.

– U narednih 10 dana izajemo uverenja  svim izabranim odbornicima i prema statutu opštine i roku od 15 dana neophodno je obaviti konstituisanje nove Skupštine tj. novi odbornici će nastaviti rad i zastupati građane opštine Čoka – naveli su članovi OIK.

Nosilac liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“  OO SNS Čoka Stana Đember istakla je da je više nego zadovoljna rezultatima izbora.

– Želim da se zahvalim svim građanima koji su glasali i ukazali poverenje našoj listi. Trudićemo se da ga opravdamo – naglasila je Stana Đember.

Prema njenim rečima, sve započete investicije valja uspešno i završiti, ali započeti i nove.

– I u naredne četiri godine ćemo osluškivati glas građana, kako bi što bolje rešavali njihove probleme. Na prvom mestu biće to briga o staračkim domaćinsvtima, najugroženijim kategorijama i, naravno, infrastruktura – rekla je Stana Đember.

Ona je podsetila da su se članovi njenog tima u proteklom periodu trudili da na adekvatan način pristupe rešavanju aktuelnih pitanja u svakom naseljenom mestu i da reše guruće probleme s kojima se građani suočavaju.

– Razumljivo, tu ima još mnogo posla i trudićemo se da radimo po prioritetima. Polako se približavamo dobrim temeljima za industrijsku zonu, a nadam se da će polovinom ovog mandata, koji nam je poveren, biti jasno izdefinisana. Takođe, nadam se da ćemo uspeti da privučemo za početak bar jednog investitora kako bi počeli zapošljavati građane što nemaju posao, kao i da one koji su otišli, a svoj život vide ovde, vratimo da rade na svom ognjištu tj. u svojoj opštini – zaključila je Stana Đember.

Poverenik OO SNS Čoka Mihajlo Popović zahvalio se svim građanima koji su podržali Listu "Aleksandar Vučić – za našu decu", rekavši da je narod prepoznao predanost, marljivost  upornost i istrajnost predsedika Aleksandra Vučića u vođenju državne politike, a što je, ukazao je, potvrđeno i na upravo završenim izborima.

– Posle mnogo godina mogu slobodno da kažem da Srbija ima velikog državnika. Što se rezultata na lokalnim izborima tiče, moram da naglasim da je rezultat opravdan; sada, međutim, imamo još veću odgovornost. Trudićemo se da omogućimo ljudima u opštini Čoka još bolje uslove za život i rad u našoj opštini – naglasio je Popović.

 

Podelite vest sa prijateljima