Zasedao Štab za vanredne situacije Čoka: Instrukcije povodom pandemije virusa korona · Max Info
Trenutna temperatura u Čoki: 24°C

Zasedao Štab za vanredne situacije Čoka: Instrukcije povodom pandemije virusa korona

Dezinfekcija radnog prostora i opreme koju koriste zaposleni u radnim prostorijama, postavljanje dezobarijera na svim ulazima u javne ustanove i dezinfekcija ruku na ulasku u sve druge objekte privrednih subjekata – neke su od instrukcija koje je doneo Štab za vanredne situacije opštine Čoka povodom pandemije virusa korona.

Opština

Članovi Štaba su, naime, na današnjoj sednici, kojoj je predsedavala komandant Stana Đember, doneli instrukcije o organizaciji radnih procesa u javnim ustanovama, trgovinskim radnjama i ostalim privrednim subjektima (banke, pošte i sl.) za primenu epidemioloških mera, odnosno mera za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, naročito onih koje se odnose na mere prevencije.

U tom smislu je naložena i potrebna fizička distanca od minimum jednog metra između zaposlenih u kancelarijama, odnosno drugim radnim prostorijama, dezinfekcija i poseban higijenski tretman kupatila, toaleta, hodnika i drugih prostora na kojima je veća frekvencija kretanja zaposlenih i korisnika javnih usluga.

Takođe je, kako se naglašava u saopštenju Štaba, neophodno  vidno obaveštenje zaposlenih i stranaka o pravilima ponašanja tokom epidemije. Jedna od mera jeste i fizička distanca od minimin jednog metra između osoba na sastancima i drugim skupovima, kao i organizovanje kontrole pridržavanja opštih i posebnih mera prevencije – zaključuje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Čoka.

Podelite vest sa prijateljima