Apel građanima da budu odgovorni tokom grejne sezone · Max Info

Apel građanima da budu odgovorni tokom grejne sezone

Period od početka pa sve do kraja grejne sezone, karakteriše povećanje broja požara na građevinskim objektima; razlog tome su neispravni ili neočišćeni dimnjaci, nepažnja prilikom loženja peći na čvrsta goriva, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora, ostavljanje odeće ili drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalica, preopterećenje elektro-instalacija i neispravni električni uređaji.

Tim povodom oglasilo se još jednom i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, odnosno Sektor za vanredne situacije Kikinda.

jjj

– Apelujemo na sve građane da budu odgovorni i prema sebi i svojim porodicama i komšijama, tj. da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, da ne preopterećuju elektroinstalaciju, i da udalje kućni nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela – podsetio je tim povodom komandant kikindskog vatrogasno-spasilačkog bataljona Čedomir Glišin.

Potvrdivši za Naxi Max radio da je u toku grejne sezone veći broj požara izbio uglavnom u građevinskim objektima, Glišin je istakao da je najčešće reč o nepažnji i nemaru, i da zbog toga nadležni ponovo apeluju na odgovornost.

– Takođe, apelujemo da građani obrate pažnju i na mere bezbednosti tokom grejne sezone, odnosno da ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, kao i da ne ostavljaju decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom – ukazao je Čedomir Glišin.

On je ponovio da bi građani, u slučaju da primete požar u građevinskim objektima, odmah o tome trebalo da obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i poslušaju savete članova vatrogasaca-spasilaca.

Podelite vest sa prijateljima