Kampanja ,,Na maturu bez automobila“ održana i u Čoki · Max Info

Kampanja ,,Na maturu bez automobila“ održana i u Čoki

Tribina pod nazivom “Na maturu bez automobila”, održana je u Domu kulture Čoka u okviru nacionalne kampanje koja je rezultat saradnje čokanskog opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

ć

Cilj ove akcije jeste, u najkraćem, apel maturantima da ne koriste automobile u svojstvu vozača prilikom odlaska i povratka sa maturskih proslava. Tribina su, osim predstavnike opštine, prisustvovali učenici Hemijsko-prehrambene srednje škole Čoka i, naravno, predavači tj. stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Osnovna tema bila je, dakle, skretanje pažnje na rizična ponašanja mladih vozača i posledice koje ona mogu imati.

Govornici su istakli značaj preventivnih mera i edukacije mladih vozača kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća u kojima su mladi učesnici. Poseban je apostrofirana odgovornost mladih vozača tokom vožnje, kao i alternativni, bezbedniji, načini prevoza, poput korišćenja javnog prevoza ili angažovanja taksi službi.

Tokom tribine, učenici su imali priliku da čuju iskustva i savete stručnjaka iz oblasti saobraćajne bezbednosti, da postavljaju pitanja i iznesu lične stavove o ovoj važnoj temi.

Inače, na ovogodišnju kampanju Agencije za bezbednost saobraćaja “Na maturu bez automobile”, prijavilo se 56 lokalnih samouprava, a očekuje se učešće više od 12.000 mladih.

Ovogodišnja poruka “Na putu do 0 ne turiraj – maturiraj!”, namenjena je maturantima širom Republike Srbije.

-

Podelite vest sa prijateljima