Obeležavanje Dečje nedelje u Čoki · Max Info

Obeležavanje Dečje nedelje u Čoki

Dečja nedelja, pod sloganom  „Da pravo svako – dete uživa lako“, biće od 7. do 11. oktobra obeležena i u Čoki.

decja nedelja

– Kulturno-obrazovni centar Čoka i ove godine je nosilac najvažnijih aktivnosti u okviru ove manifestacije, što će biti ostvareno u saradnji sa školama i predškolskom ustanovom – potvrdio je organizator kulturnih dešavaja na području opštine Sabo Laslo.

Saopštavajući celokupan program on je rekao da će u ponedeljak, 7. oktobra sva deca će biti uključena u program u svojim ustanovama.

U utorak, 8. oktobra, od 10 sati planiran je rekreativni progran pod nazivom „Zumba - Igajmo za svoje zdravlje“. Deca će u časovima plesa uživati u dvorištu Doma kulture, a i ovaj deo manifestacije je takođe predviđen za svu decu – naglasio je Sabo Laslo.

Prema njegovim rečima, dan za pozorište rezervisan je najpre za sredu, 9. oktobra; tada  će najmlađi, ali i njihovi roditelji, moći da uživaju u čarolijama članova „Subotičkog dečjeg pozorišta.

Od 9, 30 sati na programu je pozorišna predstava Anyarajz  na mađarskom jeziku, za decu predškolske ustanove „Radost“ i  osnovce od prvog do četvrtog razreda.

Potom će, u 11 sati, članovi istog pozorišta izvesti predstavu „Uspavana lepotica“ na srpskom jeziku – rekao je Sabo.

Poslenik kulturnih dešavanja u čokanskoj opštini otkrio nam je da će četvrtak, 10. oktobra, po svoj prilici, biti najveseliji dan za mališane jer će tada za njih biti organizovan maskembal nazvan „Susret u maskama“. U 10,30 sati mališani iz čokanske predškolske ustanove „Radost“ uputiće se ka centru gde

e ih u dvorištu Doma kulture dočekati i ugostiti predstavnici KOC-a.

–  Za sam kraj, poslednjeg dana manifestacije, 11. oktobra, ponovo nam u goste dolaze pozorišni glumci. Ovog puta to je pozorišni ansambl „Vilin Konjic“ iz Novog Sada čiji članovi će u 9 sati odigrati predstavu „Lov na šušumige“ – kazao je Sabo Laslo.

Istog dana, kako je rekao, biće priređen program u čast đaka prvaka; taj program pripremaju učenici i nastavnici OŠ „Jovan Popović“ iz Čoke i tom prilikom predviđen je i prijem učenika u „Dečji savez“, dok će oko 10,30 sati mališani iz PU „Radost“ pokazivati svoje umeće crtajući na betonu platoa Doma kulture.

Ove godine, Dečja nedelja obeležava i značajan jubilej – 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče najmlađih, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.

 

 

Podelite vest sa prijateljima