Uskršenje čestitke zvaničnika čokanske opštine · Max Info

Uskršenje čestitke zvaničnika čokanske opštine

Najviši predstavnici opštine Čoka – predsednica Stana Đember i predsednik SO Tibor Olaj, uputili su najsrdačnije čestitke građanima povodom predstojećih uskršnjih praznika.

uj

– Bez obzira da li slavimo istog dana ili odvojeno ovaj najveći hrišćanski praznik, to ne utiče na njegovu veličinu i radost, jer mi tradicionalno negujemo ljubav, zajedništvo, prijateljstvo – naglasila je u poruci predsednica čokanske opštine Stana Đember.

Prema njenim rečima, to nikad niko neće moći ni da pokvari, ukoliko budemo ljudi i ukoliko naše molitve uvek budu usredsređene ka tome, odnosno, ako brinemo jedni o drugima.

– Biti čovek, nije teško, samo bi trebalo od sebe dati svu toleranciju; vekovima je ona ovde prisutna. Prošlost ne treba zaboravljati, već uvek izvući ono što je najbolje, kako ne bi ponavljali nešto što utiče na kvalitet života i na međuljudske odnose – navela je predsednica opštine Čoka.

Ukazujući da smo svedoci globalne scene i svega što se u svetu dešava – tame i patnje za mnoge ljude – predsednica Stana Đember je ukazala da je, uoči najvećeg hrišćanskog praznika, ovo izuzetna prilika da se prvo pomolimo da sve te nevolje prođu.

– Uverena sam da Vaskrsenje donosi svetlost, uvek je ona pobedila tamu i mrak, uvek je dobro pobedilo zlo, odnosno ono najvažnije – život je pobedio smrt – naznačila je Stana Đember.

Poželevši svim građanima Čoke, koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, da praznik proslave u miru u svojim domovima i sa svojim porodicama, predsednica čokanske opštine je poručila da se, pre nego što sednu za svečanu trpezu, pomole i pomisle na one koji sve to nemaju, na one koji su gladni.

– Udružene molitve možda ne mogu promeniti svet, ali sigurno šalju dobru poruku i energiju. U ime lokalne samouprave i moje lično ime, želim srećne, lepe, prijatne praznične dane, praznik koji slavi život! – zaključila je predsednica opštine Čoka Stana Đember.

****

Predsednik SO Tibor Olaj, u susret prazniku nad praznicima, svim stanovnicima čokanske opštine takođe je čestitao Uskrs.

– Neka nam najradosniji hrišćanski praznik vere, ljubavi i nade donese dobro zdravlje, puno sreće i obilje duhovne vrednosti. Proslavljajući praznik pobede života nad smrću, slavimo novi početak s verom u bolje sutra – istakao je  Tibor Olaj.

On je poželeo da građani ovaj svetli praznik provedu u miru, radosti i ljubavi, okruženi najmilijima i da u svojim srcima utvrde snažnu veru u ljubav i praštanje za sve ljude, negujući tradicionalne vrednosti naše zajednice: duh međusobnog uvažavanja, poštovanja i zajedništva.

– Želim da uskršnje praznike dočekamo u radosti i toplini istinske vere, molitve i nade za bolje sutra svih nas. Srećan i blagosloven Uskrs! – poručio je predsednik SO Čoka Tibor Olaj.

Podelite vest sa prijateljima